Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN HALLAND

Vår mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utvecklingskraft. I det syftet arbetar vi med utbildning, rekrytering, opinionsbildning och nätverk. Kort och gott vill vi skapa mötesplatser som blir en form av kombinerad inspiration och kompetensutveckling, med teman som borde ligga på agendan i alla moderna styrelserum.

Läs mer om oss…

Rowico: Årets Styrelse i Halmstad 2021

SA Halland gratulerar Rowico och Mikael Hammargren, som fick utmärkelsen "Årets Styrelse 2021". Han fick det i sin roll som ägare till möbelföretaget Rowico AB, och för att han i samband med generationsskiftet av den operativa ledningen 2017/2018 också initierade arbetet med den styrelse som på rekordtid skapat det nya moderna Rowico. Det primära syftet med detta pris är att visa upp goda exempel för hur andra företag arbetar aktivt med sitt styrelsearbete för att säkra sina företags framtid, och därmed skapa hållbar tillväxt både för sig själva och för vårt samhälle. Rowico har gjort allt rätt och är en förebild på många sätt.

Månadens Profil: Stefan Petersson

Stefan Petersson är inte bara månadens medlemsprofil, han är också en uppskattade medlem av SA Hallands styrelse och har under många år varit med och drivit utvecklingen i föreningen generellt, men av styrelseutbildningarna speciellt. Med ett förflutet som produktionschef och sedermera som VD för bland annat ett börsnoterat bolag ägnar han alltmer tid åt styrelserummen och att utbilda andra för att verka bättre där. Läs mer...

Utbildning

Rätt Fokus i Halland 2022

Vår populära certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet SME”, passar dig som är aktiv styrelseledamot eller på annat sätt är intresserad av styrelsearbete. | 2 dagar 09.00 - 17.00 | Kommande tillfällen 2022: I Halmstad 4+11 maj. Till hösten i Varberg 31/8+7/9. I Halmstad 2+9/11.

Avsnitt #4: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #4 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 29 september kl 16.00-17.00. Serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Denna gång kommer vi att träffa ägare och ledning från två vitt skilda branscher, nämligen från möbelföretaget Rowico respektive upplevelseföretaget Ästad VinGård. Minsta gemensamma nämnare är att båda tagit in externa i sina styrelser, man har också skruvat rejält på sina affärsmodeller, lämnat den gamla traditionen bakom sig och hittat nya vägar. Hur har man så snabbt lyckats erövra marknaden med de nya inriktningar företagen tagit? Och hur gick tankarna när man tog in externa i styrelsen? Vilken nytta har det gjort för framgångarna? Läs mer och boka din plats nu!

Avsnitt #5: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #5 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 17 november kl 16.00-17.00. Serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Dagens tema rör ägarledda som framgångsrikt förflyttat sina företag genom att komplettera sin organiska tillväxt genom förvärv av andra bolag. Vi kommer att träffa två helt olika företag, som båda har det gemensamt att man genom affärsfokus och företagsförvärv tagit ett fast tag om marknaden. Det är grundarna av det Varbergsbaserade tech-bolaget Vertiseit och samt det Halmstadbaserade transportföretaget GN Transport som vi får träffa denna gång. Men att förvärva bolag kan ibland vara riskfyllt och kostbart. Hur tänker de som lyckats. Varför genomfördes förvärven? Vad är det man förvärvar egentligen? Hur gjorde de för att lyckas. Och hur gick tankarna när man tog in externa i styrelsen? Vilken nytta har det gjort för framgångarna? Läs mer och boka din plats nu!

Jämställdhetsmatchen i styrelserummet

Av tio VD:ar, styrelseordförande och styrelseledamöter i Halmstad är det färre än två kvinnor på dessa ledande positioner. Gång på gång, helt utan bullshit, har det bevisats av Deloitte, Boston Consulting Group (BCG) och Credit Suisse att jämställda företag gör högre vinst, minskad risk för konkurs, högre lönsamhet och kundnöjdhet. Nu vill vi på HighFive boosta unga kvinnor att vara en del av förändringen. Läs mer och anmäl ditt företag att delta.

Skräddarsydd utbildning för hela styrelsen

Ni får en unik möjlighet att lyfta egna bransch- och bolagsspecifika frågor samt konkreta tips om hur styrelsearbetet bör struktureras på bästa sätt. Ni bestämmer själva tid och plats.

11/4: Välkommen på en inspirerande TillväxtArena

Den här förmiddagen är speciellt arrangerad för dig som driver och verkar i ett företag, är intresserad av tillväxt, vill bli inspirerad och vill utöka ditt nätverk. Du bjuds på frukost med mingel och en mix av framgångstips av sådana som har varit med om både motgång, men alltid vänt det till famgång. Dagen avslutas med lunch.

27/2: Lunchcafé med Lena Apler

Lunchcafé med Lena Apler - superentreprenör och investerare. Temat för dagen är tillväxtfinansiering. Vad ska till för att skapa intresse hos finansiärerna? Start-ups och tidiga bolag vs etablerade SME-företag. Affärsänglar, traditionella banker, crowdfunding. Vilka finansiärer skall man fokusera mot. Eller hur kan man komplettera dem? Dessutom får vi träffa Lisa Perby, grundaren av det snabbväxande företaget Monthly Cup, som i dagarna lyckats ta in 6 msek genom crowdfunding.

3/10 Lunchseminarium: Med Patrik Hannell, superentreprenör och affärsman med känsla för det lokala. Samt Christina Sivertsson, medgrundare av The Academy.

Den här gången har vi bjudit in Patrik Hannell, som i tredje generation sålde ett välmående, globalt aktivt familjeföretag, för att gå vidare och satsa i nya bolag. Vi kommer att försöka reda ut hur Patrik tänker när man skall rigga ett företag för en försäljning. Eller när man skall behålla och bygga långsiktigt? Och varför han anser han alla bolag borde ha en aktiv styrelse. Vi har även bjudit in Christina Sivertsson, en av medgrundarna till Sveriges största utbildare inom träning, kost och hälsa, The Academy. Nu har de precis sålt sitt livsverk. Christina kommer att berätta om sin resa med att bygga ett blomstrande företag till beslutet om försäljning.

18/10: Inbjudan till företagsbesök hos Derome och ett exklusivt möte med dess ägare, styrelse och företagsledning där vi tilldelas nycklarna till deras framgångssaga.

Vi kommer bland annat att få träffa Karl-Eric Andersson, ordförande i Derome-koncernen, liksom Magnus Andersson, VD och koncernchef som berättar om hemligheterna bakom hur en liten bysåg under två generationer växt till den miljardindustri och Sveriges största familjeägda träindustri.

News

GRATTIS Hembergs Trädgårdsprodukter: Årets Styrelse i Halmstad 2020!

"Årets Styrelse Halmstad" gick i år till Hembergs Trädgårdsprodukter AB med ägarna: Magnus Eriksson, Lennart Rauséus, Henrik Petersson samt Boris Lennerhov, men med en särskild eloge till Claes-Göran Eriksson, som under sin tid initierade styrelsearbetet i företaget och som kanske gjorde en av sina viktigaste rekryteringar – till styrelsen!

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Nya upplagan av Vägledning till god styrelsesed är här

Den fjärde upplagan har uppdaterats med avsnitt om bland annat cyber security, styrelsens relation med det omgivande samhället samt vad man bör tänka på innan man tackar ja till ett styrelseuppdrag.

Nyheter

Rätt fokus i styrelsearbetet SME - datum för onlineutbildning

Efterfrågan på våra onlineutbildningar är fortsatt stor varför formatet är här för att stanna. Här hittar du vårens alla datum.

Nyheter

Effective company directorship - online education

Boardroom professionalism is an essential ingredient for business success, regardless of industry and company size.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: